۱۵سال از تعطیلی آخرین سینمای شهر یاسوج گذشت و شهر با وجود ظرفیت ها و استعدادهای بسیار از صنعت سینما بی بهره است.

فراموشی هنرهفتم در یاسوج/ شهر سینما ندارد

به گزارش قدس آنلاین، یک قرن از ورود اولین دستگاه سینما توگراف به ایران می‌گذرد اما در کهگیلویه و بویراحمد تا داشتن سینما فرسنگ‌ها فاصله است، هر چند سالن‌های نمایش گاهی بار این معضل را به دوش می کشند اما، پرده نقره‌ای سینما سالهاست که در یاسوج و سایر مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد، به خاطره بدل شده است.

سینما جریان ساز است

سینما یکی از مهمترین عوامل جریان سازی و مکان و وسیله‌ای برای ارتباط جمعی برای نشر فرهنگ است.

صنعتی پیشرو و تأثیرگذار که بر ابعاد مختلف زندگی اجتماعی تأثیر دارد و میزان توسعه یافتگی کشورها با سطح پیشرفت و جایگاه سینما در جوامع سنجیده می‌شود.

فراموشی هنرهفتم در یاسوج/ شهر سینما ندارد

سینماها یکی از نیازهای اساسی زندگی امروزه هستند و در زمانی که تلاش جوامع، استوار ساختن پایه‌های فرهنگی جامعه است و در حالی که سینما نقش بسیار مهمی در این میان دارد، شهر بی نصیب از سینما، باید گام‌هایش را برای اعتلای فرهنگ بلندتر بردارد و این یعنی خستگی فرهنگی در میانه راه برای جبران کمبود و نبود سینما.

پردیس سینمایی در راه استان

رئیس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد در این راستا گفت: این نهاد فرهنگی در ساخت و احداث سینما، تولید فیلم، اکران فیلم و سینما داری در کشور فعالیت دارد که اگر شرایط فراهم باشد این اتفاق در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز خواهد افتاد.

شریف اسلامی افزود: توجه به مقوله سینما و توسعه زیرساخت‌های سینمایی در سطح کشور از مأموریت‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی است.

وی بیان کرد: در صورت همکاری و کمک مسئولان استانی و ایجاد بسترهای لازم، شهر یاسوج طی یک تا دو سال آینده صاحب پردیس سینمایی خواهد شد.

وی بیان داشت: سینما در مقایسه با هر محیط اجتماعی دیگری امکان فرهنگ سازی و آموزش را فراهم می‌کند و برای رسیدن به این هدف باید فضای سینما را فراهم کرد.

فراموشی هنرهفتم در یاسوج/ شهر سینما ندارد

شهری که سینما ندارد به معنای وابستگی بیشتر جوانان به فضاهای مجازی و کاهش ارتباطات مثبت اجتماعی و تعاملات مطلوب در جامعه و در قشر جوان و فاصله گرفتن از محیط خانواده است.

سینما به علت دارا بودن محیطی با وسعت زیاد، توجه تماشاچی را به خود جلب می‌کند و ایجاد فضایی که بتواند زمینه ارتقای ساختارهای فکری افراد جامعه را در قالب یک مجتمع سینمایی محیا کند، ضروری است.

قصه‌ای با طوماری بلند

قصه سینما در یاسوج طومار بلندی است که هنوز خاک می‌خورد، سینمایی که قرار بود طی یک سال مدرن شده و دوباره با اکران فیلم‌های روز نشاط را به جامعه هدیه دهد.

دولت‌های مختلفی آمدند و رفتند و وعده‌ها، همه وعده‌های سر خرمن شد و هیچ نوری بر تاریکخانه سینما نتابید.

حتی وعده رئیس سازمان سینمایی کشور که برای شرکت در جشن روز ملی سینما در سال‌های گذشته به گچساران سفر کرده بود نیز بر این زخم کهنه دوا نشد و وعده ساخت ۱۰ مجتمع سینمایی به تاریخ تفاهم نامه‌ها پیوست.

فراموشی هنرهفتم در یاسوج/ شهر سینما ندارد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این راستا گفت: ما باید در یاسوج سینمای مستقل داشته باشیم.

امین درخشان با بیان اینکه در بحث زیر ساخت‌ها کمبود جدی داریم، گفت: بحث سینما مطالبه‌ای جدی شهر یاسوج است و مجتمع‌های فرهنگی ما امکانات به روزی ندارند.

وی بیان داشت: در فرهنگ و ارشاد شهر یاسوج مرکز چند منظوره ای داریم که تخصصی است، اما مستقل نیست.

درخشان تصریح کرد: در گذشته فرصت‌ها و اعتبارات و ظرفیت‌های بسیاری برای ساخت سینما داشتیم که استفاده نشد.

وی افزود: باید در مرکز شهر یک سینمای مستقل وجود داشته باشد.

ساخت تالار مرکزی ۱۴ ساله شد

درخشان با بیان اینکه در تالار مرکزی شهر یاسوج سینما پیش بینی شده است، گفت: این تالار در سال ۱۳۸۷ کلنگ زنی شده و سینمای نیز در آن تدارک دیده شده است اما بیش از یک دهه از کلنگ زنی آن می‌گذرد و این پروژه در سال ۹۶ با ۶۰ میلیارد ساخته می‌شد اما برآورد اکنون بیش از ۳۰۰ میلیارد است.

وی افزود: با سرمایه گذار برای ساخت این تالار تفاهم نامه امضا شده است.

تفریح و پر کردن اوقات فراغت خانواده‌ها نیازمند بستر و امکاناتی است که باید در شهرها حداقلی از آن برای گذران وقت مردم در اختیارشان قرار گیرد اما با وجود افزایش روزافزون جمعیت در شهر یاسوج نه تنها هیچ مجتمع فرهنگی در این شهر وجود ندارد سرنوشت تنها سینمای آن، نیز به اما و اگر سپرده شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.